OKTOBERFEEST SITTARD

Het Oktoberfeest in Sittard staat ieder jaar weer garant voor zes dagen lang fantastische 'stimmung' naast de sfeervolle binnenstad. Ook in 2017 hebben we voor deze productie licht, geluid en video verzorgd in 3 verschillende paviljoens. Met meer dan 200.000 bezoekers was de editie 2017 de meest succesvolle ooit. 

Naast de direct zichtbare "voorkant", hebben we ook productionele support verleend achter de schermen. In het kader van geluidsbeheersing is een geluidscontrole centrum ingericht waarop permanent de dB waardes konden worden uitgelezen van zowel binnen in de tenten als door de gemeente aangewezen meetpunten aan de grenzen van het festival terrein. Ook beschikte de controleruimte over een live video feed van het grootste paviljoen. 

Voor het grote LED scherm in het Brand Weizen Paviljoen is er dit jaar een groot pakket aan custom video-content samengesteld. Er is per artiest gekeken naar hun setlist en op basis daar van een content pakket samengesteld met als resultaat iedere avond een unieke beleving voor het publiek. Onze eigen mediaserver was tevens aangesloten op een lokaal netwerk om indien nodig snel nieuwe content te kunnen toevoegen alsmede constante backups te maken van de video content en software.

We hebben ook voor het eerst custom live-action 4k en 6k content gefilmd voor ons video content pakket in samenwerking met Welzen Studios. 

 

Bart Schreurs